Blog

Speed Demon Pro - rýchlik od Kastkingu

Tak už beťár prišiel. Ak ste pozorne čítali článok o tom ako vyberať naviják na cieľený lov šťuky severnej, postrehli ste, že mám objednaný na skúšku naviják z Ázie. Natočil som k nemu krátke video, ktorého účel bol skôr vyskúšať si "domáce štúdio", takže ho neberte nejak vážne. Každopádne ak si chcete pozrieť ako vyzerá a ako sa "správa" po vybratí zo škatule, tak čumnite sem. V tomto blogovom príspevku pár papierových info o ňom.

Jedná sa o extrémne rýchly naviják s prevodovým pomerom 7.2:1. Vo veľkosti 2000, po ktorej som siahol, dokáže navinúť na jedno otočenie kľučky takmer jeden meter. Presne 38,5 (vo veľkosti 3000 je to 41,2) palca, čo je 97,79 cm (pri 3000ke je to 104,648 cm). Tento naviják by som chcel používať hlavne teda v lete, kedy je pre šťuku rýchly pohyb veľmi atraktívny a k výhode rybára jej nedáva príliš čas na premýšľanie o nástrahe.

Naviják podľa stránky výrobcu by mal vážiť nádherných 9,3 oz, čiže 264 gramov. Pri prvom vážení, hneď ako došiel, mi váha nesprávne ukázala tuším 237 g, čo ma trošku potešilo. Na videu už však ukazuje takmer rovnako, takže informácia výrobcu môže byť korektná. Každopádne na naviják s kovovým telom je to veľmi slušné a skutočne pôsobí kompaktne, ľahko a zároveň pevným robustným dojmom. Dizajnovo vyzerá taktiež veľmi dobre. Z čoho som trošku nešťastný je to, že sa mi nepodarilo vôbec nájsť možnosť zakúpenia samotnej náhradnej cievky a v balení je teda len jedna. Neviem na koľko sa dajú kúpiť náhradné cievky pri iných výrobcoch, keďže ku každému navijáku som cievku mal vždy v pôvodnom balení. Takže naviják budem môcť používať len s jednou konkrétnou šnúrou bez možnosti rýchleho prehodenia inej cievky. Škoda.

Kastking uvádza, že v navijáku je 10+1 ložisiek. Už som spomenul, počet nie je až tak dôležitý ako kvalita a teda 4-5 kvalitných ložísk je podstatne lepšie ako 10 a viac nekvalitných.

Na záver teda v plusoch a mínusoch zhodnotenie:

PLUSY:

  • kvalitná cievka s vrúbkovaním o ktoré sa dobre zachytí šnúra
  • robustne pôsobiace telo
  • pevný a stabilný rotor
  • spôsob pripevnenia rúčky (samodoťahovanie)
  • technické parametre (hmotnosť, veľkosť, rýchlosť)
  • cena $73.59 (nejakých 67,- euro)
  • dizajn

MÍNUSY:

  • absencia druhej cievky
  • možno by mi vyhovovalo madlo celé z EVA peny, no nepokladám to ako nejaké zásadné mínus

Na záver ešte pár marketingových ľubivých obážtekov, ktoré má Kastking naozaj pekné a treba si naozaj dávať pozor na túto formu "lepidla" :)

 

Comments powered by CComment

Príspevky v blogu, ktoré by vás mohli zaujímať: